Audible äänikirjapalvelu

Audible äänikirjapalvelu on Amazonin eli maailman suurimman verkkokaupan omistama äänikirjapalvelu. Sen sanotaan myös olevan tarjonnaltaan laajin, ja sieltä löytyykin yli 200 000 äänikirjaa ja kasvava määrä podcasteja. Kuten ei amazon.com ei myöskään Audible ole virallisesti rantautunut Suomeen, joten rekisteröinti tulee tapahtua johonkin Audiblen ulkomaalaiseen palveluun. Itse suosin yleensä .co.uk sivustoa, koska siellä on paras valikoima myös kansainvälisiä kirjoja.

Audible perustila
Audible on selkeä heti avatessa

Paljonko audible maksaa?

4/5 Arvio

Kuukausihintainen Audible äänikirjapalvelu maksaa 7,99 puntaa eli 9,36 euroa kuukaudelta. Kuukausimaksulla saa käyttöön yhden kolikn tai ”kreditin”, joilla voit ostaa kirjoja. Käytännössä kirjat maksavat yhden kreditin, joten saat kuukaudessa kuunneltavaksesi yhden äänikirjan. Ostaessasi palvelun, ensimmäinen kuukausi on kuitenkin ilmainen, jonka jälkeen voit vapaasti perua tilauksesi, milloin tahansa.

Kahden kreditin kuukausittainen jäsenyys maksaa 14,99 puntaa eli 17,60 euroa kuukaudessa. Näin ollen toisen kirjan hinnaksi tulee 7 puntaa kun ensimmäinen maksaa 7,99 puntaa. Kirjan hinnaksi tulee näin ollen 8,8 euroa.

Voit myös maksaa koko vuoden 12 kirjan jäsenyyden, jolloin palvelu maksaa 69,99 puntaa vuodessa eli noin 82 euroa eli 6,80 euroa kuukaudessa. Tämä siis kertamaksuna vuoden jäsenyydestä. Toinen vaihtoehto on 24 koko vuoden kirjan jäsenyys hintaan 109,99 puntaa eli 129,10 € euroa eli noin 10,75 euroa kuukaudessa. Näin ollen kirjan hinnaksi tulee 5,40 euroa. Hurja ero kuukausimaksuisiin palveluihin.

Omistamasi kreditit eivät vanhene vaikka et sinä kuukautena yhtään kirjaa ostaisikaan, vaan voit käyttää kertyneitä kredittejä vaikka lomallasi. Mikäli peruutat tilauksesi, kertymäsi kreditit perutaan, etkä voi enää käyttää niitä. Krediteillä ostamasi kirjat kuitenkin säilyvät käytettävissäsi huolimatta palvelun lopettamisesta. Eli vaikka kreditit vanhenevat, pysyvät krediteillä ostamasi kirjat käytössäsi hamaan tulevaisuuteen.

Mikäli haluat kunnella enemmän kuin yhden kirjan kuukaudessa, tai alennuskuukautena kaksi kirjaa, voit myös ostaa lisää kirjoja. Kirjan hinnat kuukausipalvelun tilaajille ovat noin puolet listahinnoista.

Kolma vaihtoehto lisäkirjojen lukemiseen on ostaa lisää kredittejä. Yleensä lisäkreditit maksavat 24 puntaa / 3 kappaletta, ja niihin löytyy usein myös alennuksia.

Sisältöä, onko Audiblessa suomalaisia kirjoja?

Arvio 4/5

Sisällön puolelta suurin kysymys suomalaiselle lienee suomalaisen sisällön puute, tai onko sitä? Audiblessa on kokonaisuudessaan  yli 200 000 kirjaa ja kasvava määrä podcasteja.

Audible kielivalinnat
Kielivaihtoehtoja on paljon, vain suomi puuttuu

Saatavilla haussa on yllä olevilla kielillä, ja suomea tässä joukossa ei ole. Ruotsiksi kirjoja löytyy jo 1100 kappaletta, mukaan lukien uutuuksia. Joillakin hauilla olen onnistunut etsimään myös suomenkielisiä kirjoja, mutta tähän arvioon niitä en kylläkään löytänyt.

Kieliasiassa on kysymys lähinnä valinnasta. Itse olen käyttänyt Audiblea pitkään ja ollut erittäin tyytyväinen palvelun sisältöön. Kirjoja on löytynyt joka lähtöön ja uutuudetkin löytyvät palvelusta nopeasti. Useat englanninkieliset teokset eivät päädy heti suomenkielisiksi käännöksi, saatikaan äänikirjoiksi.

Audible käytettävyys

Arvio 4,5/5

Käytettävyys mobiililaitteella lienee yksi tärkeimmistä asioista. Audible on todella loppuun hiottu, ja monella tapaa erinomaisesti toimiva applikaatio. Se tallentaa kohdan johon kirja on jäänyt saumattomasti vaikka appilkaation sulkisikin. Se toistaa kirjaa, vaikka tekisit jotain muuta samalla. Toisto katkeaa soiton ajaksi, ja jatkuu välittömästi puhelun jälkeen.

Audible toisto taustalla
Audiblen kuuntelukokemus jatkuu vaikka tekisit puhelimella samalla muutakin.

Palvelussa on selkeästi näkyvissä montako kredittiä sinulla on jäljellä, ja ostoprosessi on erittäin selkeä. Jo ostetut kirjat ovat helposti löydettävissä palvelusta, ja niiden kuuntelu on yksinkertaista.

Sleep mode, eli unimoodi on kätevä tapa kuunnella kirjaa ennen nukkumaanmenoa. Voit säätää ajan jonka jälkeen toisto loppuu.

Audible Torkkuvalinta
Audible torkku valinta ennen nukkumaanmenoa

Audible äänikirjapalvelussa on myös kätevät ominaisuus kuuntelunopeuden muuttamiseen. Mikäli kuuntelija on mieleesi liian verkkainen, tai kirjan rytmi ei miellytä voit nopeuttaa kuuntelua.

Kuuntelunopeuden säätäminen on helppoa
Kuuntelunopeuden säätäminen on helppoa

Käytettävyydessä suurin miinus lienee, ettei kappaleita ole nimetty, vaan kappaleet on poikkeuksitta ainoastaan numeroitu. Tämä vaikeuttaa jo ostettujen kirjojen selaamista ja halutun kappaleen löytymistä.

Äänikirjojen lataus offline tilaan

Audible ei rajoita jo ostettujen kirjojen lataamista offline tilaan, ja applikaatio on erinomainen kumppani myös offline kuunteluun. Se muistaa mihin kohtaan olit kirjoissa jäänyt ilman internet yhteyttä, ja voit jatkaa kuuntelue yhtä saumattomasi kuin verkossa ollessasi.

Audible Suomi

Audible on rantautunut useampaan maahan, mutta Suomeen tuloa saamme odottaa. Audible ei ole julkaissut päivämäärää jolloin se lanseeraa Suomessa, mutta luulen että sekin päivä on edessä. Audible.fi on jo rekisteröity Audible Inc. yhtiön nimiin, ja naapurimaistamme ainoastaan audible.se ohjaa jo audible.co.uk sivuostolle, josta löytyykin jo paljon sisältöä ruotsiksi.

Audible äänikirjapalvelun ilmainen kokeilu

Audiblella on 30 päivän ilmainen kokeilujakso. Jaksoon kuuluu siis yksi ilmainen kirja. Voit lopettaa palvelun ennen kokeilujakson päättymistä ilman kustannuksia. Rekisteröintisi säilyy, ja voit edelleen ostaa äänikirjoja rahalla.

Yhteenveto Audiblesta

Mikäli et kaipaa suomenkielistä sisältöä, on Audible vahva vaihtoehto. Sen käytettävyys on erinomainen, audible on todellakin panostanut sisältöön. Hinnoittelu on käytännössä kirjakohtainen, mutta kirjojen hinnat jäävät aina alle 10 euron, jota voitanee pitää kohtuullisena.

Lopullinen arvosana 4,2/5

Audible ilmaiseksi

Muut arvostelut
Elisa Kirja, Nextory, Storytel ja Bookbeat