Bookbeat äänikirjapalvelu

Bookbeat on ruotsalaisen kustantaja Bonnierin palvelu. Bonnieriin kuuluvat myös suomalaiset kustantajat WSOY, Tammi ja Kosmos, joten kotimaisia kirjojakin tällä oletuksella palvelusta löytyy paljon. Palvelu avattiin vuonna 2015 pienelle yleisölle ja lanseerattiin vuonna 2016. Suomen lisäksi Bookbeat toimii Ruotsin lisäksi myös Iso-Britanniassa ja Saksassa. Iso-Britannina lasneerauksen myötä palvelussa on saatvilla 9000 kirjaa englantilaiselta kustantajalta. BookBeat on Suomessa markkinajohtaja.

Paljonko Bookbeat maksaa?

Arvio 4/5

Bookbeatilla on tarjolla kaksi eri tilausvaihtoehtoa, Basic joka 9,99 euron kuukausihinnalla sisältää 20 tuntia äänikirjojen kuuntelua kuukaudessa. Toinen vaihtoehto Premium sisältää 100 tuntia äänikirjoja kuukaudessa 16,99 euron kuukausihintaan. Lisäprofiili esimerkiksi perheenjäsenille maksaa basic profiiliin 4,99 euroa kuukaudessa, ja Premium pakettiin 5,99 euroa kuukaudessa.

Mitä Kirjoja Bookbeatista on saatavilla?

Arvio 4,5/5

Bookbeat ei julkaise sisältönsä lukumäärää kappaleissa, mutta se määrä tuntuu melko vakuuttavalta. Saatavilla on niin kalssikot kuin uudetkin julkaisut. Monikeilisyys on luonnollisesti aina positiivista. Tarjolla on myös kirjoja e-muodossa, enemmänkin kuin äänikirjoja. Perustuntuma on, että kuunteleminen ei lopu kesken.

Bookbeat esimerkki kategorioista ja alakategorioista
Kirjat on kategorioitu selkeästi ja loogisesti. Lisäksi sisältöä on paljon.

Luonnollisesti Bookbeat jää jälkeen Audiblen englanninkielisestä sisällöstä, mutta on kuitenkin erinomainen, varsinkin kotimaisen ja ruotsalaisen kirjallisuuden osalta. Se kasvaa voimakkaasti myös maantieteellisesti, joten myös englanninkielisen sisällön määrän voimme odottaa kasvavan voimakkaasti lähitulevaisuudessa.

Bookbeat käytettävyys

arvio 4,5 / 5

Bookbeatin käytettävyydestä en vois sanoa mitään muuta kuin että sujuva, ja edistyksellinen. Siitä löytyy kaikki muista palveluista löytyvät funktiot ja hieman enemmänkin.

Bookbeat toisto
Bookbeat toisto on toimii saumattomasti ja valikot ovat loogisia

Bookbeatista löytyy niin torkku kuin toiston nopeudenkin säätö. Käyttö on sujuvaa ja helppoa. Niiden käyttö on helppoa ja Bookbeat muistaa kaikki kuunteluasetuksesi myös sen sammuttamisen jälkeen. Luonnollisesti myös kohta johon jäit edellisellä kuuntelulla säilyy muistissa.

Bookbeat ladatut kirjat ja tilanne
Bookbeatissa on kätevä työkalu seurata laitteen muistin tilannetta

Erinomainen pieni oivallus on muistin tilanteen seuranta. Eihän kukaan oikeati nykyään seuraa paljonko muistia on puhelimessa jäljellä? Bookbeat auttaa seuraamaaan tilannettasi kokonaisuudessa ja tietenkin Bookbeatin osalta.

Äänikirjat toimivat niin ladattuina omalle päätteelle kuin myös stiimattuna ilman lautusta. Tämä on harvinen ja hieno ominaisuus, mikäli muistisi on vähissä.

Erinomainen ja kauan toivottu ominaisuus olisi myös e-kirjan ja äänikirjan synkronoitu, mutta valitettavsti Bookbeatissakaan ei sitä löydy. Toinen puuttuva asia on niin ikään äänikirjojen kappaleiden nimien puuttuminen. Eli jonkun toivotun kohdan löytyminen on lähes toivotonta. Kolmas puuttuva asia on ehdottomasti kirjainmerkkien puuttuminen, joka edelleen vaikeuttaa kirjojen tiettyjen kohtien löytämistä myöhemmin.

Storyteliin verrattuna suurin puute on äänikirjojen synkronoinnin puute e-kirjoihin.

Äänikirjojen lataus offline tilaan Bookbeatissa

Bookbeatissa voit ladata kirjoja rajattomasti päätteellesi, ja rajoitteena on ainoastaan laitteesi muisti. Samalla kirjan kuuntelu onnistuu myös ilman latausta, eli ns. striimaamalla. Tämä on erityisen mukava kun etsit kuunteltavaa kirjaa ja haluat selata sitä ennen päätöksen tekemistä. Tällöin sinun ei tarvitse ladata kirjaa ensin päätteellesi.

Bookbeatin ilmainen kokoeilujakso

Bookbeatilla, kuten muillakin on 45 päivän ilmainen kokoeilujakso. Toki joudut laittamaan sisään korttisi tiedot jo rekisteröityessäsi palveluun, ja palvelu jatkuu maksullisena mikäli et päätä tilaustasi ennen 45 päivän kokoeilujakson loppumista.

Yhteenveto Bookbeatista

4,5 / 5 arvio

Bookbeat on ehdottomasti huippu niin valikoimaltaan kuin käytettävyydeltään. Eglanninkielinen sisältö kasvaa varmasti maailmanvalloituksen myötä. Olen vaikuttunut palvelusta, ja tämä on ehdoton suositus käyttöön.

Bookbeat 14 vrk ilmaiseksi

Muut arvostelut
Elisa Kirja, Nextory, Storytel ja Audible