Nextory äänikirjapalvelu

Nextory on niinikään ruotsalaistaustainen palvelu, kuten Bookbeat ja Storytel. Nextory on ruotsalaisia kilpailijoitaan uudempi tulokas markkinoille. Se on lanseerattu Suomessa vasta syyskuussa 2018. Nextory on ruotsalaisen pienen monialayhtiön omistama palvelu. Yhtiö on perustettu vuonna 2013 ja on haastajan asemassa markkinalla.

Paljonko Nextory maksaa?

4,3 / 5

Nextory maksaa halvimmillaan kuukaudessa 13,99 euroa. Nextory tarjoaa myös kolmea erilaista kuukausiveloitteista palvelumallia, joista kuvakaappaus alla.

Nextorylla on useampi malli kuukausitilaukseen. Kullalla saat uutuudet heti kuunteluun, kuin hopealla joudut odottamaan.

Ero hopea- ja kultapaleveluiden välillä on pieni. Kultapalvelulla saat uutudet välittömästi kuunteluun, kun hopealla taas joudut niitä odottamaan. Muuhun sisältöön se ei vaikuta. Myös perheversiossa uutuudet ovat käytettävissäsi, joten mikäli perheessä on useampia applikaation käyttäjiä on perheversio ehdoton valinta.

Paljonko kirjoja Nextoryssa on?

3/5

Nextory ei julkaise tietojaan kirjojen lukumäärästä palvelussa. Useat kirjat löytyvät äänikirjojen lisäksi myös e-kirjana. Sisältöä löytyy eri kategorioissa todella hyvin. Uutuudet ja ajankohtaiset kirjat on hienosti eritelty. Erityisesti plussaa myös lastenkirjoista, ja että ne on categorioitu ikäryhmien mukaan. Perheen pienimmille toki voisi olla jotain muutakin kuin Uppo Nallea tarjolla, mutta kuitenkin. Hienosti tehty. Muutenkin categoriointi pääkategorioihin ja alakategorioihin on onnistunut.

Hieman selailtuaan vailikoimaa sen suppeus tulee eteen. Kun menet kategorioihin, ja sen ala-kategorioihin ei valikoimasta löydy montaakaan äänikirjaa. E-kirjoja sen sijaan löytyy valikoimasta huomattavasti enemmän. Ja kuten arvata saattaa, hopea tasolla valikoima on vieläkin suppeampi kuin kulta tasolla.

Nextorysta löytyy fiktion alla fantasia alakategoria jossa on viisi äänikirjaa.

Kirjoja löytyy jokaisesta kategoriasta myös englanniksi ja ruotsiksi. Tosi nämäkään kirjat eivät pelasta valikoiman suppeutta, vaikkakin ovat tervetullut lisä mikäli englanninkielinen ja ruotsinkielinen kirjallisuus kiinnostaa.

Nextoryn käytettävyys

4 / 5 arvio

Ensimmäinen haastava kohta Nextoryn käyttöönotosta oli, kun halusin rekisteröityä palveluun applikaation kautta. Rekisteröinti ohjasi linkillä Nextoryn sivulle ruotsinkieliseen kuukausipalvelun valintaan.

Nextoryn käytettävyys on kohtalainen. Se on hieman epälooginen esimerkiksi kirjoja selatessa. Toisaalta sen on toimintavarma, eikä kaatuile laisinkaan. Se on nopea, ja sieltä on helppo valita jo ladatut kirjat. Myös kirjojen lisääminen lukulistaan, johon voit ladata toiveitasi on helppoa painamalla sydäntä kirjan kuvauksessa.

Nextoryssa on myöskin kirjan nopeus säädettävissä, kuten kaikissa muissakin alustoissa. Se on helppokäyttöinen, eikä anna mahdollisuutta erehtymiseen.

nextoru nopeuden valinta
Nopeuden valinta on sujuva.

Nextory toistaa loogisesti, vaikka tekistikin puhelimellasi samalla jotain muutta. Se keskeytyy puhelun ajaksi, ja viestien äänet tulevat läpi. Nextorysta puuttuu kätevä torkkutoiminto, joka auttaa pitämään nukkumaan mennessä paikan tallessa.

Äänikirjojen lataus offline tilaan

Äänikirjoja on helppo ladata offline tilaan, ja ainut rajoittava tekijä on oman laitteen muisti. Kirjojen kuuntelua tai lukua varten sinun tuleekin ladata kirjasi offline tilaan. Joskus voisi olla kätevä myös striimata kirjaa sitä lataamatta, mutta tätä vaihtoehtoa ei ole.

Nextoryn äänikirjapalvelun ilmainen kokeilu

Nextorylla on 14 päivän ilmainen kokeilujakso, jonka aikana voit kuunnella niin paljon äänikirjoja kuin haluat. Aivan kuin oikeallakin jäsenyydellä. Kun päätät kokeilujakson, se loppuu välittömästi etkä saa enää kuunnalla loppuun ladattuja kirjojasi.

Yhteenveto Nextorysta

4,1 / 5 arvio

Nextory on kohtuuhintainen ratkaisu äänikirjojen kuunteluun. Samalla se on hieman kankea käyttää ja sen valikoima ei ole kovinkaan syvä. Siinä on kuitenkin elementtejä menestykseen ottaen huomioon, se rantautunut suomeen vasta 6 kuukautta sitten. Tulen arvioimaan Nextoryn myöhemmin uudelleen, kun valikoima mahdollisesi laajenee.

Nextory 14 vrk ilmaiseksi

Muut arvostelut
Bookbeat, Elisa Kirja, Storytel ja Audible