Storytel äänikirjapalvelu

Storytel on ruotsalaisomisteinen toimija, jonka erona Bookbeatiin on, että se on täysin itsenäinen ja pörssilistattu yritys. Se on nykyään myös julkaisija, joten sillä on myös omaa tuotantoa, johon se keskittyy enemmän ja enemmän. Suomen lisäksi Storytel toimii Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Se on markkinajohtaja Ruotsissa, ja Tanskassa ollen Suomessa haastajan asemassa Bonnierin BookBeatiin nähden. Applikaatio on myös saatavilla usealla eri kielellä.

Storytel perusnäkymä
Storytel perusnäkymä

Paljonko Storytel maksaa?

arvio 4 / 5

Storytelin on muutava vaihtoehto. Jos kuuntelet vain vähän kuukaudessa, sinulle sopii 20 tuntia kuukaudessa sisältävä 9,99 € maksava versio. Keskimmäinen 100 tuntia kuukaudessa eli lähes kaikille käyttäjille soveltuva versio maksaa 14,99 € kuukaudessa. Mikäli olet todellinen raskassarjalainen, ja kuuntelet kuukaudessa yli 100 tuntia, maksaa jäsenyys sinulle 22,99€ kuukaudessa. Perhejäsenyydet sisältävät 100 tuntia kuukaudessa per käyttäjä. Lahden käyttäjän versio maksaa 20,98 €/kk ja kolmen käyttäjän versio jo 26,97€ /kk.

Mitä Kirjoja Storytelissä on saatavilla?

arvio 4,2 / 5

Storytelissä on erinomainen valikoima kirjoja saatavilla. Sen sisältö on hieman eri, kuin toisessa kilpailijassaan Bookbeatissa, mutta varsinkin ulkomaalaista sisältöä lötyy mukavasti. Koska Storytelillä ei ole omaa kotimaista tuotantoa, kestää muiden julkaisijoiden julkaisemien kirjojen saataville tulo hieman kauemmin, on se silti erinomainen.

Vaikka Storytel ei julkaisekaan sisältönsä määrää, Sotrytelissä on todella paljon kirjoja saatavilla. Sen sisältö on hieman eri, kuin kilpailijassaan Bookbeatissa, mutta varsinkin ulkomaalaista sisältöä löytyy mukavasti. Äänikirjojen lisäksi saatavilla on myös e-kirjoja. Sisältö on varmaankin verrattavissa markkinajohtaja Bookbeatin sisältöön.
Kielivaihtoehtoina kirjoille Storytel antaa vaihtoehdoiksi: suomi, englanti, ruotsi, venäjä, espanja, italia, arabia, saksa ja ranska. Valinnanvaraa siis löytynee

Kirjojen kategoriointi on looginen, ja selkeä. Pääkategorioiden alla on alakategorioita. Toisaalta kategorioita on vaikea selailla ja niiden välillä liikkuminen on hieman kankeaa.

Storytel käytettävyys

arvio 4,2 / 5

Storytel on käytettävyydeltään sujuva, vaikkakin hieman erilainen kuin BookBeat. Se ei kaatuile, hukkaa yhteyksiä on looginen ja sujuva. Valikot ja toiminnnot löytyvät helposti eikä sekaantumisen vaaraa kuvakkeissa ole.

Storytel toisto on looginen ja helppokäyttöinen
Storytel toisto on looginen ja helppokäyttöinen

Kirjoja toistettaessa ja selatessani omia kirjoja toistettavan kirjan pieni pyöreä ikoni näkyy oikeassa alakulmassa. Kunnes se poistuu, ja toistettavaan kirjaa pääsee vain valikon kautta.

Hienoin ominaisuus Storytelissä on, mitä muissa palveluissa ei ole, on äänikirjan ja e-kirjan synkronointi. Mikäli siis haluat kuunnella kirjaa toisinaan ja toisinaan lukea, palvelu näyttää sinulle oikeat kohdat mihin jäit. Tämä helpottaa todella paljon mikäli toisinaan luet ja toisinaan kuuntelet. Muissa palveluissa käytännössä sinun täytyy kuunnella toista ja lukea toista kirjaa koska kohdan löytäminen on vaikeaa. Itse en löytänyt palveluista häiriöitä, mutta joidenkin arvioiden mukaan varsinkin vanhemmissa äänikirjoissa, ja e-kirjoissa synkronointi ei toimi täysin rivin tai edes sivun tarkkuudella.

Storyel toistosta löytyy niin torkkutoiminto, toistonopeuden säätö ja kirjanmerkki. Toistoikkuna on hyvin yksinkertainen. Kuunnellessa kirjaa ja muita appeja käytettäessä toisto jatkuu keskeytymättä.

Kun kesken kuuntelun siirryt pois verkosta, vaikkapa lentotilaan ja kirjasi kuuntelu on pausella, menee Storytel toviksi jumiin ja sinun pitää avata Storytel uudelleen jatkaaksesi toistoa. Tämä on ainut pieni miinus jonka huomasin käytettävyydessä.

Äänikirjojen lataus offline tilaan Storytelissä

Äänikirjoja voi kuunnnella striimaten ilman lataamista laitteelle. Kirjojen lataamiselle rajoitteena on ainoastaan oman laitteesi muisti. Lataus toimii helposti ja saumattomasti samoin kuin ladattujen kirjojen poistokin.

Storytel kirjahyllynäkymä, jossa ladatut kirjat näkyvät vihreällä.
Storytel kirjahyllynäkymä, jossa ladatut kirjat näkyvät vihreällä.

Storytelin ilmainen kokoeilujakso

Stroytelillä on 14 päivän ilmainen kokeilujakso. Se eroaa muista palveluista siten, että sinun ei tarvitse syöttää maksukorttisi tietoja heti rekisteröityessä. Tällöin pääset mukavasti selaamaan sisältöä myös applikaatiolla. Mikäli haluat aktivoida 14 päivän ilmaisen kokeilujakson sinun tulee kuitenkin aktivoida se erikseen ja ladata maksukorttisi tiedot. Näin ollen kokeilujakson päätyttyä myös palvelun veloitus alkaa automaattisesti. Näin myös muissa palveluissa.

Yhteenveto Storytelistä

4,2/5

Erinomainen palvelu, erinomaisella sisällöllä, josta on vaikea löytää mitään oikeasti negatiivista. Storytel on vakuuttava, ja helppokäyttöinen, ja tarjoaa vastiketta rahalle! Englanninkielistä sisältöä voisi olla hieman enemmän.

Storytel 14 vrk ilmaiseksi

Muut arvostelut
Bookbeat, Elisa Kirja, Nextory ja Audible