Elisa Kirja

Elisa kirja on Elisa teleoperaattorin omistama äänikirjoja ja e-kirjoja myyvä alusta. Elisa kirjassa on sekä kuukausimaksullinen osio, jolla saa kaksi äänikirjaa tai e-kirjaa kuukaudessa, sekä mahdollisuus ostaa kertaostolla äänikirjoja. Alustalta voi myös ostaa vapaasti siellä olevia kirjoja, joita onkin saatavilla varsin reippaasti. Elisa Kirja on sinällään tervetullut lisä valikoimaan, koska se on näillä sivuilla vertailussa olevista toimijoista ainut suomalainen palveluntarjoaja josta luonnollisesti muutama lisäpiste.

Paljonko Elisa kirja maksaa?

5 / 5

Halpahan tämä on! Elisa kirjan kuukausipalvelu maksaa 8,90 € / kk. Kuukausimaksulla saa kaksi kredittiä, kuten Amazonin Audible palvelustakin, ja yhdellä kreditillä voi lunastaa itselleen äänikirjan tai e-kirjan. Kuukausitilauksen suurin haaste on kirjojen saatavuus, koska vain osa saatavilla olevista kirjoista on kuunneltavissa kreditillä.

Mitä kirjoja Elisa Kirjassa on saatavilla?

Arvio 2,5 / 5

Kuukausitilauksella saatavilla krediteillä on ostettavissa 3187 e-kirjaa ja 439 äänikirjaa ja muilla kielillä saatavuus on 0. Jos siis oikeasti haluat viimeisimpiä uutuuksia kuukausitilaus ei ole sinulle vaihtoehto. E-kirjoissa valikoiman laatu vaihtelee syvästi, koska Elisasta löytyy myös itsejulkaistuja opuksia, jotka eivät välttämättä koskaa päässeet edes painotaloon saakka. Kuukausitilauksella on lisäksi saatavilla ainoastaan suomenkielisiä teoksia.

En tosin tiedä mitä 7,99 eurolla kuukaudessa voi edes odottaa.

Lisäkirjojen ostaminen onnistuu applikaatiossa melko vaivattomasti. Kirojen hinnat vaihtelevat huomattavasti niin äänikirjoissa kuin e-kirjoissakin. Ostettavissa olevien kirjojen lukumäärä on varsin kohtuullinen:

Äänikirjat:

  • Englanniksi 46 kirjaa
  • Ruotsi 9827 kirjaa
  • Suomi 2415

E-kirjat:

  • Englanti 3204
  • Ruotsi 26 534
  • Suomi 10 547

Ostettavista kirjoista löytyy myös uutuuksia, ja melko tuorettakin sisältöä. Tokikaan suhteutettuna äänikirjojen kokonaismäärään suomeksi en usko että kaikki uutuudet löytyisivät täältä.

Elisa Kirjan käytettävyys

3,5 / 5

Käytettävyys on kuukausitilauksen saatavuuden lisäksi Elisa Kirjan suurin kompastuskivi. Valitettavan usein saat odotella sivun latautumista, tai vaihtoehtoisesti törmäät alla olevaan kuvaan jonka jälkeen pääset applikaatio aloittaa alkutilasta, jolloin hukkaat esimerkiksi juuri kaupasta löytämäsi äänikirjan.

elisa kirja käytettävyys
Yhteys internetiin katoaa usein

Elisa kirja toistaa kirjat sukkelasti ja näppärästi, joten kun olet ostanu kirjan, saanut sen onnistuneesti ladattua ja pääset aloittamaan kuuntelun suuria ongelmia ei löydy. Kirjan toisto onnistuu taustatilassa, toisto katkeaa puhelun ajaksi ja tekstiviestien ja muut äänet tulevat läpi ongelmitta.

Kohta johon toisto on jäänyt edellisellä kerralla jää hyvin talteen, ja kuuntelun jatkaminen etenee ongelmitta. Kappaleita pystyy selaamaan, mutta sama nyanssi kuten suurimmassa osassa muitakin palveluntarjojajia, eli kappaleiden nimien puuttuminen on hieman ärsyttävä yksityiskohta. Kappaleiden nimien puuttuminen vaikeuttaa kirjaa kerratessa oikean paikan löytymistä.

Torkkutoiminta eli, nukkumaanmennessä toisto katkeaa halutun aikamääreen jälkeen on mukava toiminto. Näin et hukkaa kuuntelemaasi kohtaa. Myös toistonopeutta voi näppärästi vaihtaa nopeammaksi tai hitaammaksi. Usein melko normaali leppoisa tarinankerronta on melko hidasta, joten miksipä ei säästää aikaa ja kuunnella kirja vaikka kaksinkertaisella nopeudella.

Kirjoja voi kuunnella ainoastaa lataamalla kirjan, joten ns. streaming kuuntelu verkon yli ei toimi ilman latausta. Apllikaatio siis tarvitsee kohtuullisen paljon tilaa laitteeltasi.

Äänikirjojen lataus offline tilaan Elisa Kirjassa

5 / 5

Offline toisto ladatulle kirjalle toimii erinomaisesti. Kirjainmerkit jäävät talteen myös offline tilassa, ja käyttäminen on erittäin soljuvaa. Voit ladata rajattomasti kirjoja ja oikeastaan sinun on pakkokin ladata kirjoja, koska aina kun aloitat kuunnella uutta kirjaa, sinun tulee ensin ladata se.

Elisa Kirjan äänikirjapalvelun ilmainen kokeilu

5 / 5 suosittelen oikeasti kokeilemaan

Elisa Kirjassa on 30 päivän ilmainen kokeilujakso jonka aikana voit kuunnella kaksi kirjaa. Muista perua kuukausitilauksesi 30 päivän sisällä, mikäli et halua jatkaa tilaustasi.

Yhteenveto Elisa Kirjasta

3,9 / 5 vähän lisää suomalaisuudesta

Elisa kirja on helppokäyttöinen kun vain pääset tuon ärsyttävän internetongelman yli. Tällä hetkellä todella edullisen kuukausitilauksen negatiivinen puoli on todella rajattu valikoima. Mikäli olet kaikkiruokainen

Elisa Kirja 30 päivää ilmaiseksi


Muut arvostelut
Bookbeat, Nextory, Storytel ja Audible